Hakasalmen lamput palavat yhä

ESITYKSET

Lukulamput palavat yhä

LA 10.10.2020 klo 14:00

@Musiikkiteatteri Kapsäkki, Helsinki

Armas-festivaalin ohjelmistoa,

vapaa pääsy. Paikat on varattava etukäteen liput@kapsakki.fi tai puhelimella 045 120 1200. Lisätietoja

Esityksestä ostettavissa myös livetallenne keikalla.fi -sivustolla

HAKASALMEN LAMPUT PALAVAT YHÄ - pienoisnäytelmä

Musiikkiteatteriesitys vie kevättalven 1944 herkkiin tunnel­miin laulumusiikin ja draaman keinoin kaupunginmuseona toimivassa Hakasalmen hu­vilassa. Teos kantaesitettiin 10.3.2020.

"Kaunis, herkkä, puhutteleva ja tunnelmaltaan tiivis. Täydensi hienosti Mieliala -näyttelyitä ja valaisi mielenkiintoisella tavalla ja musiikilla kevättalven 1944 olosuhteita. Ja taiteilijat - hienoja, herkkiä ja mukavia ammattilaisia." - Katsojakommentti / 4.8.2020 Hakasalmen huvila

Aution museon yläkerrassa istuu Taideteollisuuskeskuskoulun opiskelija, nuori sotilas, joka on tullut lomalle piirtääkseen harjoitustyönsä loppuun tietämättä, pääseekö hän rintamalle palattuaan enää koskaan kotiin. Nuori naisopiskelija on ollut koko päivän huvilan kellarissa tarkastamassa sinne evakuoituja aarteita. Nyt hänen on häädettävä sotilas työnsä äärestä. Museonhoitaja paljastaa, minkä oudon museovieraan hän näki ikkunasta pari vuotta aiemmin. Hän myös pohtii, miten käy Helsingille ja sen henkisille kansallisaarteille.

Aikakauden iskelmät ja Anna-Mari Kähärän sota-ajan runoihin säveltämä musiikki lohduttaa ja rohkaisee museon väkeä. 

Anna Kortelaisen käsikirjoittaman näytelmän esittävät Reetta RistimäkiLinda Hämäläinen ja Joel Mäkinen.

Pukusuunnittelija Marja Uusitalo.

Kuvat: Tanja Ahola

Lisäksi esityksestä on tehty sovitus Kansalliskirjaston tiloihin "Lukulamput palavat yhä - sota-ajan tunnelmailta" jonka ensi-ilta oli 20.2.2020 Kansalliskirjaston Kupolisalissa.