Helsingin oopperakesä -festivaali

HelsinginOopperakesä_Logo.jpg

Festivaali 2022

 

​@Aleksanterin teatteri, Helsinki

18.8.-4.9.2022

Helsingin oopperakesä kokoaa yhteen vapaan kentän oopperaryhmien ajankohtaiset esitykset.

Aikamme uuteen kamarioopperaan ja musiikkiteatteriin keskittyvä festivaali tarjoaa monipuolisen tekijöiden ja teosten katselmuksen Aleksanterin teatterissa vuosittain samaan aikaan Helsingin juhlaviikkojen kanssa elo-syyskuussa.

Festivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa 19.8.-5.9.2021 Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaalina. Mukana oli kantaesityksiä sekä lisäesityksiä jo aiemmin ensi-iltansa saaneista teoksista. Vastaavaa tapahtumaa ja yhtä laajaa teosten ja tekijöiden katselmusta ei Suomessa ollut koskaan aiemmin järjestetty.

Helsingin oopperakesä -festivaalin tavoitteena on esitellä yleisölle kotimaisen ooppera- ja musiikkiteatterikentän kiinnostavimmat esitykset sekä tarjota tulevaisuudessa myös kansainvälisiä vierailuja. 

Festivaalin ohjelmistotietojen lisäksi Helsingin oopperakesä-sivustolle on koottu jokaisen teoksen esittelytietojen alle esitysten kiertueelle tilaajia erikseen palveleva osio, jossa kaikista vientivalmiista esityksistä on tarjolla yhtenäinen materiaalipaketti sisältäen teosten tekniset tiedot.

Helsingin oopperakesän taiteellinen johtaja on Reetta Ristimäki ja tapahtuman tuottaa Greta Tuotanto. Festivaalin esitysten tuotannosta vastaa jokainen tapahtumaan osallistuva ryhmä itse. 

Festivaalin pääyhteistyökumppani on Aleksanterin teatteri ja tapahtuma on Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaali. Muita yhteistyökumppaneita ovat Music Finland, Teatterin tiedotuskeskus, Teatterikeskus, Sibelius-Akatemia / kapellimestariluokka, Musiikin edistämissäätiö, Muusikkojen liitto, Suomen Säveltäjät ja Fennica Gehrman.

Festivaalin kotisivut

  • Instagram
  • Facebook

Yhteystiedot

 

Taiteellinen johtaja: Reetta Ristimäki

reettari@gmail.com, puh. 0503803050

Tuottaja: Nea Huovinen

nea.huovinen@gretaproductions.fi, puh. 0505901201

Myynti ja markkinointi: Laura Rautkallio-Salminen, laura@gretaproductions.fi, puh. 0407784906

HOK-JV_logot_yhdessä_2022.jpg

Lue lisää festivaalista

Vapaat ja rohkeat

Harri Kuusisaari /

Rondo

1.6.2022

Helsingin oopperakesä on vapaan kentän oopperaryhmien elokuussa tapahtuva kesäoopperakimara, joka tänä koronasyksynä sai ensimmäisen toteutuksensa. Näytteiden perusteella voi vain toivoa oopperakesälle jatkoa.

Rita Dahl /

Kulttuurivihkot

4.9.2021

Uusi festivaali Helsingin oopperakesä aiotaan järjestää, vaikka katsomoon pääsee vain 66 ihmistä: ”Ratkaisu on tyhjää parempi”

Samuli Tiikkaja /

Helsingin Sanomat

18.8.2021

Tervetullut uutuus

Risto Nordell / 

Suomen Kuvalehti

12.8.2021

Kysyimme uuden festivaalin taiteelliselta johtajalta Reetta Ristimäeltä mitä uudelle musiikkiteatterille kuuluu

TINFO

19.8.2021

Vapaat oopperat saavat oman festivaalin

Harri Kuusisaari /

Rondo

28.5.2021

Festivaalilla esitetyt teokset

19.8.-5.9.2021

Kuvia festivaalin ohjelmistosta