Helsingin oopperakesä -festivaali

HelsinginOopperakesä_Logo.jpg

Festivaali 2022

 

​@Aleksanterin teatteri, Helsinki

18.8.-4.9.2022

Festivaalin ohjelmisto julkaistaan huhtikuussa

Helsingin oopperakesä kokoaa yhteen vapaan kentän oopperaryhmien ajankohtaiset esitykset.

Aikamme uuteen kamarioopperaan ja musiikkiteatteriin keskittyvä festivaali tarjoaa monipuolisen tekijöiden ja teosten katselmuksen Aleksanterin teatterissa vuosittain samaan aikaan Helsingin juhlaviikkojen kanssa elo-syyskuussa.

Festivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa 19.8.-5.9.2021 Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaalina. Kolmen viikon aikana nähty ohjelmisto käsitti kuusi kamarioopperaa, kaksi musiikkikomediaa sekä cocktailkonsertin. Mukana oli kantaesityksiä sekä lisäesityksiä jo aiemmin ensi-iltansa saaneista teoksista. Vastaavaa tapahtumaa ja yhtä laajaa teosten ja tekijöiden katselmusta ei Suomessa ollut koskaan aiemmin järjestetty.

Helsingin oopperakesä -festivaalin tavoitteena on esitellä yleisölle kotimaisen ooppera- ja musiikkiteatterikentän kiinnostavimmat esitykset sekä tarjota tulevaisuudessa myös kansainvälisiä vierailuja. Festivaalilla järjestetään myös videokatselmuksia sekä teosesittelyjä. Festivaali järjestetään jatkossa vuosittain Aleksanterin teatterissa.

Helsingin oopperakesän taiteellinen johtaja on Reetta Ristimäki ja tapahtuman tuottaa Greta Tuotanto Oy. Festivaalin esitysten tuotannosta vastaa jokainen tapahtumaan osallistuva ryhmä itse. 

Tapahtuman tiedotusyhteistyökumppaneita ja tukijoita ovat Helsingin juhlaviikot, Aleksanterin teatteri, Music Finland, Teatterin tiedotuskeskus, Teatterikeskus, Sibelius-Akatemia, Musiikin edistämissäätiö, Muusikkojen liitto, Suomen säveltäjät ry sekä Fennica Gehrman. 

Festivaalin kotisivut

Yhteystiedot

 

Taiteellinen johtaja: Reetta Ristimäki

 reettari@gmail.com, puh. 0503803050

HF_HelsinginOopperakesä_1.png

Lue lisää festivaalista

Uusi festivaali Helsingin oopperakesä aiotaan järjestää, vaikka katsomoon pääsee vain 66 ihmistä: ”Ratkaisu on tyhjää parempi”

Samuli Tiikkaja /

Helsingin Sanomat

18.8.2021

Vapaat oopperat saavat oman festivaalin

Harri Kuusisaari /

Rondo

28.5.2021

Tervetullut uutuus

Risto Nordell / 

Suomen Kuvalehti

12.8.2021

Helsingin oopperakesä on vapaan kentän oopperaryhmien elokuussa tapahtuva kesäoopperakimara, joka tänä koronasyksynä sai ensimmäisen toteutuksensa. Näytteiden perusteella voi vain toivoa oopperakesälle jatkoa.

Rita Dahl /

Kulttuurivihkot

4.9.2021

Kysyimme uuden festivaalin taiteelliselta johtajalta Reetta Ristimäeltä mitä uudelle musiikkiteatterille kuuluu

TINFO

19.8.2021

Festivaalilla esitetyt teokset

19.8.-5.9.2021

Kuvia festivaalin ohjelmistosta