Hôtel Paris

Hôtel Paris on vauhdikas ja viettelevä operettiseikkailu, joka sijoittuu eurooppalaiseen hotelliin vuonna 1917. Esityksessä yhdistyvät tuttu, rakastettu operettimusiikki ja Belle Epoque aikakauden historia hauskalla ja kiinnostavalla tavalla. Pariisilaisessa hotellissa kohtaavat historialliset hahmot kuten kaunis Mata Hari, Aino Ackté ja miehensä Heikki Renvall, operettitähti Richard Tauber, näyttelijätär Sarah Bernhardt sekä värikäs joukko muita mieleenpainuvia henkilöitä keskellä historian kuohuja.

 

Teoksessa kuullaan rakastetuimpia operettiklassikoita Lehárilta, Straussilta, Offenbachilta ja Kálmánilta ja salonkimusiikkia mm. Stravinskylta, Satielta, Debussylta ja Sibeliukselta. Elämyksen täydentää värikylläinen ja mielikuvitusrikas puvustus, jonka on kierrätysmateriaalista loihtinut Marja Uusitalo. Käsikirjoitus ja ohjaus Reetta Ristimäki, musiikin sovitus Jukka Nykänen. Teoksen ensi-ilta oli 25.4.2017.

Esiintyjät: Emilia Vesalainen-Pellas, Reetta Ristimäki, Ville Salonen (laulu), Mauri Saarikoski (viulu) ja Jukka Nykänen (piano)

Esitys on suunniteltu kiertueille. Kevyen, mutta näyttävän ylöspanonsa vuoksi se soveltuu hyvin teatteritiloihin, kulttuuritiloihin ja festivaaleille. 

Näyttämön lisäksi tarvitsemme pöydän, kaksi tuolia, sermilavasteen, jonka tuomme mukanamme sekä pianon, mieluiten flyygelin. 

Katsojakommentteja:

"Kaunis lavailmeeltään, lauluiltaan tasokas ja todella viihdyttävä." 

 - Risto Kolanen, Kallio-lehti 18.10.2017. Lue koko arvio täältä

"Huikea hotellivierailu! Operetti, musikaali, kabaree – mikä niistä ja kaikkea sitä parhaimmillaan oli sopraano Reetta Ristimäen kirjoittama ja ohjaama viettelevä fiktiivinen draama sadan vuoden takaisen Pariisin julkkiksista ja hittimusiikista. Se vei vastustamattomasti mukanaan myös pinnallista höttöä pelkäävän kävijän ja osoittautui olevan kaikkea muuta. Reetan kunnioitettava esityö vei tapahtumat historiallisiin raameihin niin kolmen solistin esittämien lukuisten henkilöhahmojen kuin epookinmukaisen lavastuksen ja puvustuksen osalta ja tarjosi kepeänklassisen musiikkinautinnon parhain suorituksin.

Minä synkempiin teoksiin suuntautuvana en muista nautittavampaa elämystä aikoihin. Ylitti odotukseni (jotka Kapsäkin suhteen aina ovat korkealla) ja voin vain suositella tätä pientä suurta musiikkinäytelmää."​

- Sirkka-Liisa Sass, lauluntekijä, taiteilija

​                                       

"Hôtel Paris on riemukas kavalkadi 1900-luvun vaihteen tunnettuja persoonia ja operetin kultakauden sävelmiä, jotka ansaitsevat totisesti uuden tulemisen. Laulut on punottu osaksi juonta, jossa kohtaavat suuret diivat kuten Sarah Bernhard ja Aino Ackté, femme fatalet Mata Hari ja Caroline Otéro ja miehet, jotka palvovat tai väistelevät heitä. Kolme laulajaa, Emilia Vesalainen-Pellas, Reetta Ristimäki ja Ville Salonen, hallitsevat näyttelemisen, laulamisen ja ajanmukaisen tyylin, ja heitä säestävät taidolla ja tunteella violisti Mauri Saarikoski ja pianisti Jukka Nykänen. Heille kaikille kiitos unohtumattomasta illasta!"

- Virpi Hämeen-Anttila, kirjailija

"Operetti on Suomessa harvoin nähty musiikkidraaman laji. Sitä ei kenties ole täysin ymmärretty: operettiin kuuluu pieni ironian sävähdys, kirpeys, satiirisuuskin. Operetti ei ota maailmaa liian vakavasti mutta kepeän pintansa se usein kritisoi valta-asetelmia niin yhteiskunnassa kuin perheissäkin. Seksuaalisuus on operetissa usein modernin monisävyistä. Hôtel Paris oli mehukas katsaus klassisiin operettiteoksiin ja samalla pieni historiallinen kierros vuosisadan vaihteen vilkkaassa Pariisissa. Etevät laulajat ja muusikot tekivät Hôtel de Parisista nautittavan, kiintoisiin henkilöihin keskittyvän kokonaisuuden."

- Sirpa Kähkönen, kirjailija

   

                                             

IMG_9422.JPG
IMG_9328.JPG
IMG_9223.JPG