Kabaree Berlin

0001.jpg

Esitykset:

Kabaree Berlin on tällä hetkellä esitystauolla.

Konsertti on valmiina tilattavaksi teattereiden ja konserttisalien ohjelmistoon.

Orkesterikonsertti

Supersuosittu ja ajankohtainen aitoon 20-luvun tyyliin rakennettu Kabaree Berlin jatkaa riemukasta estradielämää kiertueilla. Viekoitteleva esitys tarjoaa schlagereita Ute Lemperin, Claire Waldorfin, Marlene Dietrichin ja kiinnostavasta Weimarin ajasta kertoneen Babylon Berlin TV-sarjan henkeen.

Elokuvista tuttuja ikivihreitä ja itseironista sanailua tarjoilee entinen ilolintu Greta Kreuzberg muusikkokumppaneidensa ja orkesterin kanssa. 

Laulu: Reetta Ristimäki
Musiikin johto, orkesterisovitukset & piano: Marko Puro
Harmonikka: Jukka Ojala
Lohjan Kaupunginorkesteri

Valosuunnittelu: Pietu Pietiäinen

Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo

Maskeeraus: Katjaana Bryant

Kesto: 2h (sis. väliajan)

Esityskieli: suomi

Ikäsuositus: 15+

Näyttämöllinen kabaree-esitys

 

Supersuosittu ja ajankohtainen aitoon 20-luvun tyyliin rakennettu Kabaree Berlin jatkaa riemukasta estradielämää kiertueilla. Viekoitteleva esitys tarjoaa schlagereita, itseironista sanailua ja akrobatiaa Ute Lemperin, Claire Waldorfin, Marlene Dietrichin ja kiinnostavasta Weimarin ajasta kertoneen Babylon Berlin TV-sarjan henkeen. Ilkikurinen esitys lainailee Bertolt Brechtin ajatuksia teatterista ja rakkaudesta, päivänpolttavia asioita unohtamatta.

Elokuvista tuttuja ikivihreitä sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita tunnelmallisessa salakapakkamiljöössä tarjoilee entinen ilolintu Greta Kreuzberg kauniin akrobaattikumppaninsa ja yhtyeensä kanssa. Esityksen musiikki koostuu mielenkiintoisista ja vähän kuulluista Friedrich Holländerin ja Kurt Weillin sävellyksistä sekä kupleteista, joiden käännöksistä vastaa pääosin Vesa Tapio Valo. Esitys sai ensi-iltansa 5.11.2010 Musiikkiteatteri Kapsäkissä.

Kesto: 1h 20min (väliaika toivottaessa)

Esityskieli: suomi

Ikäsuositus: 15+

Käsikirjoitus ja ohjaus: Reetta Ristimäki

Esiintyjät: Reetta Ristimäki (näyttelijä) & Kristiina Tammisalo (akrobatia, klovneria)

Muusikot: Marko Puro (piano), Sara Puljula (kontrabasso) & Jukka Ojala (harmonikka)

Traileri

Esityksen tilaajalle

 

Esiintyjät: Reetta Ristimäki (näyttelijä), Kristiina Tammisalo (akrobatia, klovneria), Marko Puro (piano), Sara Puljula (kontrabasso), Jukka Ojala (harmonikka), orkesteri

Esitys on tilattavissa näyttämöllisenä kabaree-esityksenä tai konserttiversiona ilman akrobaattia kahdella muusikolla ja paikallisella orkesterilla. Esitys toimii tarpeen tullen myös kahdella hengellä (Reetta Ristimäki & Marko Puro) tai konserttiversiona ilman akrobaattia neljän hengen muusikkoryhmällä.

Kesto: 1h 20 min + väliaika toivottaessa (kabaree-esitys)

2h sis. väliajan (konserttiversio)

Show & Dinner – kolmeen 15-20 minuutin osaan jaettu illallisen yhteyteen sopiva lyhyt versio

Tekniikka: Oma teknikko (valo, kuva ja näyttämö), lisäksi 1 ääniteknikko

(akrobaatin liina saatava kiinni kattoon tai trussiin)

videotykki ja tietokone jossa Powerpoint -ohjelma, konserttiversio toimii ilman kuvaelementtiä klubimaisissa pienissäkin tiloissa

1x langaton teatterimikrofoni, piano + mikitys, 3x laulumikrofoni + telineet, haitarille 2 mikrofonia, kontrabassolle mikitys, 5x nuottiteline, 3 x nuottivalo

Pienehköissä tiloissa esiinnymme mielellämme akustisesti.

Erityistarpeet: flyygeli (piano) viritetty

Arvostelut

Kabaree Berlin on syntisen hauska musiikkiteatteri. Syntisen hauskaa vaikuttaa yleisöllä olevan Kapsäkin Kabaree Berlin -esityksessä, joka pyrkii herättelemään henkiin paheellisen 1920-luvun Berliinin rivonpuoleisia kabareetunnelmia.

Vaativa tehtävä synnyttää Ristimäen roolihahmossa suurta, yleisöä tehokkaasti kosiskelevaa energiaa. 

Akrobaatti Kristiina Janhunen luo lumoavan kontrastin kabaree- ja bordelliemännän jatkuvalle hössötykselle. Hän on kuin keijukaismainen satuolento lapsenomaisen demonisine nauruineen. Taitava kolmihenkinen bändi on leikissä mukana pirteän piruilevasti.

Hannu-Ilari Lampila /

Helsingin Sanomat

7.1.2011

Kristiina Janhusen akrobatia rytmittää kabareeta. Sirkusvaikutteiset temput keräävät ihastuneita aplodeja - eivätkä turhaan.

Ei ole kapakkaa ilman musiikkia. Bändin - Marko Puro, Sara Puljula ja Jukka Ojala - säestämänä soivat komeasti niin Marlene Dietrichin hitit kuin Bertolt Brechtin ja Kurt Weillin musiikki.

Humoristinen teksti sisältää ronskejakin vitsejä. Esitys onnistuu kuitenkin säilyttämään kapakkatunnelmalle ominaisen tumman, unenomaisen eleganssin - se ei sii muutu puskafarssiksi, vaikka naurua riittää.

Kabaree Berlin ottaa rohkeasti kantaa ajankohtaisiin aiheisiin aina homokeskustelusta ja maahanmuuttokritiikistä kauneusleikkauksiin ja ulkonäköpaineisiin. Kukaan tai mikään ei säästy, kun pölyttynyttä yhteiskuntaa tomutetaan.

Aino Salonen /

Teatteri-lehti

8/2010

Katsojapalaute

Ilkikurisuutta kehräävää satiiria! Harvinaisuuksia Poikkisahatusta naisesta Kiireestä kantapäähän. Oivaltava kuvitus camp-näkökulmaakaan unohtamatta. Bim bam bulla!

Huhtikuu 2022 /

Laurentius-sali

Fantastinen performance kaikin puolin--laulu, bändi, puvut, lavastus, ohjaus, akrobatia, KAIKKI.

Tammikuu 2011 /

Musiikkiteatteri Kapsäkki

Esityskuvia