top of page

Kabaree Berlin -orkesterikonsertti

Kabaree_B_1080x1080.jpg

Konsertti on valmiina tilattavaksi orkestereiden ohjelmistoon.​

Esitykset 2023:

@Aleksanterin teatteri, Helsinki

 

to 27.4. klo 19

Liput:

42€ (peruslippu)

37€ (eläkeläinen, opiskelija, työtön)

Supersuosittu ja ajankohtainen, aitoon 20-luvun tyyliin rakennettu Kabaree Berlin jatkaa riemukasta estradielämäänsä. Viekoitteleva ja ilkikurinen esitys lainailee Bertolt Brechtin ajatuksia teatterista ja rakkaudesta, päivänpolttavia asioita unohtamatta. Tuttuja ikivihreitä tarjoillaan Marlene Dietrichin ja Ute Lemperin tapaan itseironisen sanailun kera.

Viekoitteleva ja visuaalisesti vaikuttava esitys koostuu upeasti soivista Kurt Weillin ja Friedrich Hollaenderin säveltämistä schlagereista ja aikakauden kupleteista Marko Puron sovituksina. Solistina esiintyy säkenöivä Greta Kreuzberg eli Reetta Ristimäki kahden muusikkokumppaninsa pianisti Marko Puron ja haitaristi Jukka Ojalan sekä Lohjan Kaupunginorkesterin kanssa.

Kabaree Berliinistä esitettiin teatteriversiota vuosina 2010-2019. Uusi orkesterikonsertti sai ensiesityksensä Lohjan Kaupunginorkesterin kanssa Porvoon Taidetehtaalla 27.4.2022.

Esiintyjät: Reetta Ristimäki (laulu), Marko Puro (piano, laulu, musiikin johto), Jukka Ojala (harmonikka) & Lohjan Kaupunginorkesteri

 

Käsikirjoitus: Reetta Ristimäki
Orkesterisovitukset: Marko Puro

Valot: Tuittu Teivainen

Kuvat ja videot: Pietu Pietiäinen

Seuraajaheitinoperaattori: Telma Pietiäinen

Kesto: 2h (sis. väliajan)

Esityskieli: suomi ja saksa

Ikäsuositus: 15+

Traileri

Esityksen tilaajalle

 

Esiintyjät: Reetta Ristimäki (laulu), Marko Puro (piano, laulu, musiikin johto), Jukka Ojala (harmonikka)

Pietu Pietiäinen (valot ja projisoinnit)

Orkesterikokoonpano (minimi): 1111-1100-xyl./vib./batt-acc.-pf.-str.: 11111

Kesto: 2h sis. väliajan

Tekniikka: 

Flyygeli

2x langaton teatterimikrofoni

PA-linja haitarille + lankamikrofoni

Ääniteknikko/miksaaja

Valopöytä

Videotykki + screen tai heijastuspinta

Baarijakkara

Arvostelut

Kabaree Berlin on syntisen hauska musiikkiteatteri. Syntisen hauskaa vaikuttaa yleisöllä olevan Kapsäkin Kabaree Berlin -esityksessä, joka pyrkii herättelemään henkiin paheellisen 1920-luvun Berliinin rivonpuoleisia kabareetunnelmia.

Vaativa tehtävä synnyttää Ristimäen roolihahmossa suurta, yleisöä tehokkaasti kosiskelevaa energiaa. 

Hannu-Ilari Lampila /

Helsingin Sanomat

7.1.2011

Ei ole kapakkaa ilman musiikkia. Bändin - Marko Puro, Sara Puljula ja Jukka Ojala - säestämänä soivat komeasti niin Marlene Dietrichin hitit kuin Bertolt Brechtin ja Kurt Weillin musiikki.

Humoristinen teksti sisältää ronskejakin vitsejä. Esitys onnistuu kuitenkin säilyttämään kapakkatunnelmalle ominaisen tumman, unenomaisen eleganssin - se ei sii muutu puskafarssiksi, vaikka naurua riittää.

Kabaree Berlin ottaa rohkeasti kantaa ajankohtaisiin aiheisiin aina homokeskustelusta ja maahanmuuttokritiikistä kauneusleikkauksiin ja ulkonäköpaineisiin. Kukaan tai mikään ei säästy, kun pölyttynyttä yhteiskuntaa tomutetaan.

Aino Salonen /

Teatteri-lehti

8/2010

Katsojapalaute

Ilkikurisuutta kehräävää satiiria! Harvinaisuuksia Poikkisahatusta naisesta Kiireestä kantapäähän. Oivaltava kuvitus camp-näkökulmaakaan unohtamatta. Bim bam bulla!

Huhtikuu 2022 /

Laurentius-sali

Esityskuvia

bottom of page