Kabaree Berlin 

Supersuosittu Kabaree Berlin jatkaa riemukasta estradielämää kiertueilla. Viekoitteleva esitys tarjoaa schlagereita ja akrobatiaa Ute Lemperin, Claire Waldorfin, Marlene Dietrichin ja 1920-luvun Weimarin-tasavallan kabareen hengessä. Elokuvista tuttuja ikivihreitä sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita tunnelmallisessa salakapakkamiljöössä tarjoilee entinen ilolintu Greta Kreuzberg kauniin akrobaattikumppaninsa ja yhtyeensä kanssa. Käsikirjoitus ja ohjaus – Reetta Ristimäki, pukusuunnittelu – Riitta Röpelinen, kuvasuunnittelu – Reetta Ristimäki, Riitta Röpelinen ja Sanna Sucksdorff.

”Syntisen hauska! Kabaree Berlin ottaa rohkeasti kantaa ajankohtaisiin aiheisiin aina homokeskustelusta ja maahanmuuttokritiikistä kauneusleikkauksiin ja ulkonäköpaineisiin. Kukaan tai mikään ei säästy kun pölyttynyttä yhteiskuntaa tomutetaan. Niin Marlene Dietrichin hitit kuin Kurt Weillin ja Bertoldt Brechtin musiikki soivat komeasti. Kristiina Janhusen sirkustemput keräävät ihastuneita aplodeja, eivätkä turhaan.”

HS 7.1.2011 / Hannu-Ilari Lampila

 

”Reetta Ristimäki paitsi näyttelee pääosan on myös ohjannut ja käsikirjoittanut teoksen. Kabaree Berlin ottaa rohkeasti kantaa ajankohtaisiin aiheisiin. Tabuja ei tässä railakkaassa kabareessa ole. Esitys onnistuu säilyttämään kapakkatunnelmalle ominaisen tumman, unenomaisen eleganssin – se ei siis muutu puskafarssiksi, vaikka naurua riittääkin.”

Teatteri / Aino Salonen

 

 

Esiintyjät: Reetta Ristimäki (näyttelijä), Kristiina Janhunen (akrobatia), Marko Puro (piano), Sara Puljula (kontrabasso), Jukka Ojala (haitari).

(Esitys toimii tarpeen tullen myös kolmella hengellä: Reetta Ristimäki, Kristiina Janhunen, Marko Puro tai konserttiversiona neljän hengen muusikkoryhmällä)

 

Kesto: 1h 15 min, väliaika toivottaessa

(Show & Dinner – Esityksestä on olemassa myös kolmeen 15-20 minuutin osaan jaettu illallisen yhteyteen sopiva lyhyt versio.)

Tekniikka: Oma teknikko (valo, kuva ja näyttämö), lisäksi 1 ääniteknikko, akrobaatin liina saatava kiinni kattoon tai trussiin, videotykki ja tietokone jossa Powerpoint -ohjelma,

1 langaton teatterimikki, piano + mikitys, 3 laulumikkiä + telineet, haitarille 2 mikrofonia, kontrabassolle mikitys, 3 nuottitelinettä, flyygeli (piano) viritetty, 3 x nuottivalo + 2 x nuottiteline