Kabaree Berlin 

Supersuosittu ja ajankohtainen aitoon 20-luvun tyyliin rakennettu Kabaree Berlin jatkaa riemukasta estradielämää kiertueilla. Viekoitteleva esitys tarjoaa schlagereita, itseironista sanailua ja akrobatiaa Ute Lemperin, Claire Waldorfin, Marlene Dietrichin ja kiinnostavasta Weimarin ajasta kertoneen Babylon Berlin TV-sarjan henkeen.

Elokuvista tuttuja ikivihreitä sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita tunnelmallisessa salakapakkamiljöössä tarjoilee entinen ilolintu Greta Kreuzberg kauniin akrobaattikumppaninsa ja yhtyeensä kanssa. 

Arvosteluja:

”Syntisen hauska! Kabaree Berlin ottaa rohkeasti kantaa ajankohtaisiin aiheisiin aina homokeskustelusta ja maahanmuuttokritiikistä kauneusleikkauksiin ja ulkonäköpaineisiin. Kukaan tai mikään ei säästy kun pölyttynyttä yhteiskuntaa tomutetaan. Niin Marlene Dietrichin hitit kuin Kurt Weillin ja Bertoldt Brechtin musiikki soivat komeasti. Kristiina Janhusen sirkustemput keräävät ihastuneita aplodeja, eivätkä turhaan.”

HS 7.1.2011 / Hannu-Ilari Lampila, lue koko arvostelu täältä

 

”Reetta Ristimäki paitsi näyttelee pääosan on myös ohjannut ja käsikirjoittanut teoksen. Kabaree Berlin ottaa rohkeasti kantaa ajankohtaisiin aiheisiin. Tabuja ei tässä railakkaassa kabareessa ole. Esitys onnistuu säilyttämään kapakkatunnelmalle ominaisen tumman, unenomaisen eleganssin – se ei siis muutu puskafarssiksi, vaikka naurua riittääkin.”

Teatteri / Aino Salonen

Katso lyhennelmät esityksestä:

Esiintyjät: Reetta Ristimäki (näyttelijä), Kristiina Tammisalo (akrobatia, klovneria), Marko Puro (piano), Sara Puljula (kontrabasso), Jukka Ojala (haitari).

Tilaa esitys!

Esitys toimii tarpeen tullen myös kahdella hengellä: Reetta Ristimäki ja Marko Puro tai konserttiversiona (ilman akrobaattia) neljän hengen muusikkoryhmällä

 

Kesto: 1h 15 min, väliaika toivottaessa

(Show & Dinner – Esityksestä on olemassa myös kolmeen 15-20 minuutin osaan jaettu illallisen yhteyteen sopiva lyhyt versio.)

Tekniikka: 

Oma teknikko (valo, kuva ja näyttämö), lisäksi 1 ääniteknikko

akrobaatin liina saatava kiinni kattoon tai trussiin,

videotykki ja tietokone jossa Powerpoint -ohjelma, konserttiversio toimii ilman kuvaelementtiä klubimaisissa, pienissäkin tiloissa

1 langaton teatterimikki, piano + mikitys, 3 laulumikkiä + telineet, haitarille 2 mikrofonia, kontrabassolle mikitys, 3 nuottitelinettä, flyygeli (piano) viritetty, 3 x nuottivalo + 2 x nuottiteline. Pienehköissä tiloissa esiinnymme mielellämme akustisesti.