top of page

Kotirintaman naiset - sota-ajan radiohitit

Kotirintaman_naiset_kuva 2-rajattu.jpg

Esitykset:

Konsertti on valmiina tilattavaksi teattereiden, konserttisalien ja myös pienempien tapahtumapaikkojen ohjelmistoon.

Toinen maailmansota alkoi tasan 80 vuotta sitten. Sota-ajan eläneen sukupolven kunniaksi Reetta Ristimäki on käsikirjoittanut dramatisoidun lauluillan vuoden 1944 radiohiteistä. Kotirintaman naisina esiintyvät laulajat Ira Kaspi ja Reetta Ristimäki sekä pianisti Eliina Taal (Mäkiranta) / Tuija Rantalainen

Kaikkia eurooppalaisia koskettaneella sodalla oli monet kasvot. Paitsi sotilaiden, se oli myös kotirintamalla eläneiden naisten, äitien, vaimojen ja tyttöystävien sota. Kotirintaman naiset palaa sota-ajan tunnelmiin kotirintamalla mm. musiikin, lehtileikkeiden ja kirjeiden välityksellä. 

Vuoden 1944 listahittejä olivat mm. Kodin kynttilät, Hymyillen, Väliaikainen, Pieni sydän ja Siks’ oon mä suruinen sekä Salaisuuden kertoa mä voisin. Kansainvälisiä hittejä olivat mm. As Time Goes By, We’ll meet again, Bei Mir Bist du Schön ja Itke en lemmen tähden. Vihollisrintamien molemmin puolin yhteisiä hittejäkin syntyi, esimerkkinä Lili Marleen. Aikakauden suosituimpia artisteja olivat mm. Valtosen sisarusten lauluyhtye Harmony Sisters Suomessa, Vera Lynn Britanniassa, Edith Piaf Ranskassa, Marlene Dietrich USA:ssa ja Zarah Leander Saksassa.

Esitys sai ensi-iltansa 26.1.2014 Musiikkiteatteri Kapsäkissä.

Kesto: 1h (ei väliaikaa)

Ikäsuositus: Sopii kaikenikäisille

Esityskieli: suomi 

Työryhmä

Käsikirjoitus: Reetta Ristimäki

Esiintyjät: Laulajat Reetta Ristimäki ja Ira Kaspi (laulu) sekä pianisti Eliina Taal (Mäkiranta) / Tuija Rantalainen

Traileri

Esityksen tilaajalle

 

Kotirintaman naiset on kertomuskonsertti, joka on suunniteltu kiertämään kulttuurilaitoksia, teattereita ja festivaaleja. 

Esiintyjät: Laulajat Reetta Ristimäki ja Ira Kaspi (laulu) sekä pianisti Eliina Taal (Mäkiranta) / Tuija Rantalainen

Kesto: 1h (ei väliaikaa) tai 1h 45min (sis. väliajan)

Olemme tehneet esityksen materiaalista useita eri käyttöön sopivia versioita. Se voi keskittyä kotimaamme tapahtumiin ja musiikkiin tai laajentua yleiseurooppalaiseksi versioksi, tilaajan toiveiden mukaan. Esitys on eläkeläisten rakastama, mutta se on erityisen sopiva myös nuorille, joille eläytyminen isovanhempien nuoruuteen on sykähdyttävää.

Tekniikka: 3 x teatterimikrofoni teatteritiloissa, konserttitaloissa lisäksi 2 x laulumikrofoni, pianomikitys, 2 x nuottiteline

Erityistarpeet: Akustinen viritetty piano tai flyygeli

Rekvisiitta: sohvapöytä, 2 vanhaa tuolia

Arvostelut

"Tällainen konsertti on rakenteeltaan aivan fantastinen"

Taidokkaasti musiikillisesti ja tarinoiden koostettu esitys vei mukanaan. Laulajat Ira Kaspi ja Reetta Ristimäki sekä pianisti Eliina Mäkiranta ovat koonneet viihdyttävän ja tunteisiin vetoavan esityksen vuoden 1944 radiohiteistä.

"Oli helppo samaistua tunnelmaan ja siihen, millainen vaikutus musiikilla on sota-aikana ollut mielialaan."

Eija Quinlan /

Uusimaa

14.10.2014

Esityskuvia

bottom of page