top of page

Tietoa meistä

Reetta Ristimäki

Reetta Ristimäki

Teatterijohtaja

reetta.ristimaki@gretaproductions.fi

puh. 050 3803050

Nea Huovinen

Nea Huovinen

Tuottaja

nea.huovinen@gretaproductions.fi

puh. 050 5901201

Reetta Ristimäki

Teatterinjohtaja Reetta Ristimäki on useissa eri tyylilajeissa viihtyvä oopperalaulaja ja näyttelijä, jonka freelance-taiteilijan ura käsittää yli 50 näyttämöteosta ja vuosikymmenien konsertti- ja keikkatoimintaa Suomessa ja ulkomailla. Hän valmistui oopperalaulajaksi Sibelius-Akatemiasta ja ajautui jo opiskeluaikanaan myös organisointi- ja johtotehtäviin. Hänen taiteellinen toimintansa ei rajoitu laulajana ja näyttelijänä esiintymiseen, vaan käsittää myös uusien teosten luomistyötä, ideointia, ohjaustyötä, käsikirjoitusta ja tuottamista. Reetta tunnetaankin persoonallisista uusista musiikkiteatteri- ja oopperaproduktioistaan. Hän kehitti ja johti 15 vuotta kollegansa kanssa perustamaansa musiikkiteatteri Kapsäkkiä, perusti opiskeluaikanaan opiskelijatovereidensa kanssa Ooppera Skaalan ja luotsaa nykyään perinteikästä Suomalaista kamarioopperaa sekä omaa tuotantotoimistoaan Greta Tuotanto ja uutta Helsingin oopperakesä -festivaalia. 

Nea Huovinen

Nea Huovinen aloitti työskentelyn tuottajana Greta Tuotannolla helmikuussa 2019 ensin työharjoittelussa ja on siitä lähtien hoitanut tuottajan tehtäviä Reetta Ristimäen työparina sekä Greta Tuotannossa että Suomalaisessa kamarioopperassa. Nea on valmistunut musiikkitieteen kandidaatiksi Helsingin yliopistosta. Nyt takana on jo useita kantaesitystuotantoja musiikkiteatterin ja oopperan saralla sekä Helsingin oopperakesä -festivaali.

Greta Tuotanto

Greta Tuotanto Oy / Greta Productions on Reetta Ristimäen vuonna 2016 perustama taiteellinen tuotantotoimisto, joka ideoi ja toteuttaa mm. musiikkiteatteri- ja oopperaesityksiä. 

 

Greta Tuotanto keskittyy tuotannoissaan erityisesti historiaa luotaaviin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin sekä immersiivisiin, katsojan kokonaisvaltaisesti esitykseen upottaviin esityksiin. Pääosin esitykset ovat musiikkiteatteriesityksiä tai oopperaa. Greta Tuotannolla ei ole vakituista esitystilaa, vaan esityksiä suunnitellaan ja toteutetaan paitsi teatteri- ja kulttuuritiloissa, myös muissa tiloissa, kuten museoissa, ravintolaympäristöissä ja historiallisesti autenttisissa tapahtumapaikoissa.

 

Greta Tuotannon projektit tehdään työryhmälähtöisesti ja yleensä yhteistyössä muiden kulttuurialan toimijoiden kanssa. Useimmat ohjelmistossa olevat näyttämöteokset ja konsertit suunnitellaan kiertueille ja ne kiertävät festivaaleilla, kulttuuritiloissa, konserttisaleissa, teatterinäyttämöillä ja muissa tiloissa eri puolella Suomea. Greta Tuotanto on ottanut vetovastuun vapaan oopperakentän yhteistyöstä ja uudesta vapaan kentän oopperaryhmiä yhdistävästä Helsingin oopperakesä -festivaalista. Festivaali järjestetään vuosittain elo-syyskuussa ja se on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa.

 

Greta Tuotannolla on harjoitussalin, ompelimon, toimistopisteen ja puku- ja rekvisiittavaraston käsittävä toimitila Malminkadulla Kampissa. Gretan Studion tilaa ja sen fasiliteetteja vuokrataan edulliseen hintaan kulttuurialan toimijoille.

 

Greta Tuotannon toiminnasta vastaa kahden hengen tiimi, johon kuuluvat taiteellisen ja toimitusjohtajan vastuun kantavan teatterinjohtaja Reetta Ristimäen sekä tuottaja Nea Huovisen. Vuosittain Greta Tuotannon produktioissa työskentelee noin 100 freelanceria. Toimintaa valvoo hallitus ja sitä rahoittavat toiminta-avustuksin Helsingin kaupunki ja Taiteen edistämisekeskus Taike. Lisäksi Greta Tuotanto hakee säätiöiden projektirahoituksia ja etsii yhteistyökumppaneita kulttuurisektorilta ja yritysmaailmasta.

Olemme osa sateenkaariystävällistä We Speak Gay yhteisöä. Yrityksemme on sitoutunut kohtelemaan kaikkia työntekijöitä ja asiakkaita kunnioittavasti ja yhdenvertaisesti sukupuoleen, rotuun, ihonväriin, ikään, kansalaisuuteen, uskontoon, kulttuuriin tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. We Speak Gay yhteisön tavoitteena on rakentaa Suomesta entistä empaattisempi ja osallistavampi, maailman sateenkaariystävällisin maa.

bottom of page