Tietoa meistä

REETTA_MV_CV.jpg

Reetta Ristimäki

Johtaja

reetta.ristimaki@gretaproductions.fi

puh. 050 3803050

2019-12-16-20-03-48_edited_edited.jpg

Nea Huovinen

Tuottaja

nea.huovinen@gretaproductions.fi

puh. 050 5901201

Reetta Ristimäki

Reetta on toiminut ammattilaulajana ja näyttelijänä nuoresta alkaen. Hänen repertoaarinsa käsittää oopperaa ja klassista laulumusiikkia, mutta myös teatterimusiikkia, laulelmia ja ikivihreitä. Hänen eräs erikoistumisalueensa on elokuvamusiikki ja erityisesti saksalaistyylinen kabaree. Reetalla on takanaan jo yli 50  näyttämöteoksen ensi-iltaa laulajana, näyttelijänä, käsikirjoittajana, tuottajana ja /tai ohjaajana. Hänen osaamistaan kiitetään usein monipuoliseksi ja tyylitaitoiseksi. Äänialaltaan hän on lyyris-dramaattinen sopraano (lirico spinto).

Reetta tekee taiteellista työtään oman tuotatotoimistonsa Greta tuotannon (Greta Productions) kautta ja lisäksi hän on ottanut 2016 vastuulleen perinteikkään Suomalaisen Kamarioopperan taiteellisen linjan ja toiminnan. Hän on ystävineen perustanut vuonna 2000 Musiikkiteatteri Kapsäkki -nimisen laajamittaista kulttuuritoimintaa harjoittavan osuuskunnan sekä 1996 Ooppera skaala -nimisen organisaation. Vuonna 2009 avattiin Kapsäkille Reetan johdolla oma kulttuuritila Helsinkiin. Molemmat organisaatiot on palkittu useaan otteeseen (mm. Yle:n musiikkiteko, Kordelin-palkinto, Suomen paras osuuskunta, Suomi-palkinto jne). Reetta toimi kahdeksan vuotta Art goes Kapakka -festivaalin ohjelmiston taiteellisena tuottajana 2001-2008. 

 

Reetalle on myönnetty Muusikkojen liiton tunnustuspalkinto musiikkiteatterin kehittämistyöstä ja muusikoiden työllistämisestä.

Hänellä on ollut uransa varrella useita luottamustoimia sekä teatteri- että musiikkipuolella. Tällä hetkellä hän toimii mm. Muusikkojen liiton 

Solistit ry:n (1.1.2020 alkaen) sekä Dallapé -yhtyeen tukiyhdistyksen pj:na.

Koulutukseltaan Reetta on musiikin maisteri, oopperalaulaja ja laulupedagogi (Sibelius-Akatemia), kasvatustieteen maisteri (Helsingin Yliopisto) sekä teatterinjohtaja  (Teatterikorkeakoulu ja Loistavasti johdettu! -koulutus Taideyliopisto)

Reetta valmistui laulutaiteen maisteriksi ja laulupedagogiksi Sibelius-Akatemian solistiselta linjalta 2000 ja antoi menestyksekkään ensikonsertin 2001. Hänen lauluopettajinaan toimivat professori Liisa Linko-Malmio ja oopperalaulaja Ritva Auvinen. Reetta opiskeli Sibelius-Akatemian oopperaluokalla ja Berliinissä Hochschule der Künst'ssa 1997-1998. Hän on täydentänyt aktiivisesti edelleen laulutaitojaan opiskellen vuodesta 2011 Jo Estill -tekniikkaa mm. Tim Richardsin, Ian Nicholasin, Helka Westmarkin ja Ann-Marie Speedin johdolla. Hän on opiskellut yksityisesti oopperatekniikkaa myös wieniläisen professori Irina Gavrilovicin kanssa.

 

Reetta Ristimäen hallitsemista oopperarooleista mainittakoon La Boheme Musetta, Lepakko Rosalinde, Yö Venetsiassa Annina, Taikahuilu 1. nainen, Cosi fan tutti Fiordiligi, La voix humaine Elle, Pagliaccio Nedda ja Cavalleria Rusticana Santuzza. Äänensä kypsymisen myötä hän on vähitellen siirtynyt laulamaan Verdin ja Puccinin dramaattisempaa sopraano-ohjelmistoa. Reetta on kantaesittänyt urallaan useita kotimaisia ooppera- ja konserttitehtäviä eri säveltäjiltä, kuten mm. Markus Fagerudd, Juha T. Koskinen, Tommi Kärkkäinen, Paavo Korpijaakko, Uljas Pulkkis, Anna-Mari Kähärä, Jukka Nykänen, Jussi Tuurna, Riikka Talvitie, Säde Bartling, Arttu Takalo, Kimmo Kuitunen. Kevyempiä laulutyylejä hän on viljellyt mm. monissa kotimaisissa uutuusmusikaaleissa ja yhteiskunnallisissa kabaree-esityksissä.