Uusi Kipparikvartetti

Uusi kipparikvartetti_1.jpeg
Uusi kipparikvartetti_4.jpg

Uusi Kipparikvartetti - Dramatisoitu konsertti

Kipparikvartetti tulee taas!

 

Petri Bäckström, Jouni Bäckström, Tuukka Haapaniemi ja Sampo Haapaniemi (mm. The Fabulous Bäckström Brothers, Club for Five ja Suomen Kansallisooppera) perustivat uudelleen Suomen legendaarisimman mieskvartetin ja sen seurauksena syntyi esitys, josta ei puutu virtuositeettia.

Esitys sai ensi-iltansa 4.10-5.10.2019 Savoy-teatterissa. Upeiden musiikki- ja komedianumeroiden rytmittämä dramatisoitu konsertti kertoo uusien Kippareiden vaiheista legendaaristen kollegoiden jalanjäljissä, joka saa takuuvarmasti hymyn huulille ja tunnelman kattoon. Konsertin musiikki koostuu sekä alkuperäisen Kipparikvartetin hittilauluista että uudelle kvartettikokoonpanolle sovitetusta musiikista. Jouni Bäckströmin kirjoittama ja Reetta Ristimäen ohjaama ”Uusi Kipparikvartetti” on näytelmä, konsertti, yhtye ja paljon muuta.

Idea Kipparikvartetin uudesta tulemisesta on oopperalaulaja Petri Bäckströmin pitkäaikainen haave. Palaset asettuivat paikoilleen keväällä 2017, kun Petri Bäckström ja Sampo Haapaniemi osuivat samaan Kansallisoopperan produktioon. Alkuperäisten Kippareiden tapaan molemmat veljesparit ovat hankkineet monipuoliset kannuksensa musiikin ja näyttämötaiteen eri alueilta. Ryhmän jäsenillä on kymmenien vuosien kokemus sekä klassisen että kevyen musiikin alalta, mutta myös komedian tekemisestä, kuoron johtamisesta, sovittamisesta, säveltämisestä, näyttelemisestä ja tanssimisesta. Kaikkien kyvyt tulevat käyttöön dramatisoidussa Kipparikvartetti -konsertissa, jossa tarinat Kipparikvartetin perustajajäsenten vaiheista sekoittuvat nykyaikaan ja uusien Kippareiden omiin elämänvaiheisiin. Konsertti jatkaa kiertueilla teatteritiloissa ja musiikkifestivaaleilla.

Esityksen kesto n. 1 h 50 min, sisältää väliajan

Lisää tietoa esityksestä: https://www.kipparikvartetti.fi/

Esitykset:

SU 20.9.2020 klo 15 @Savoy-teatteri

HUOM! Konsertti siirtyi aikaisemmin ilmoitetusta 14.4. klo 19 esityspäivästä koronavirustilanteen vuoksi. Savoy-teatterin lipunmyynti on ottanut yhteyttä kaikkiin alkuperäisen esityspäivän lipunostajiin.